Emma TV

Emma TV is sinds begin jaren tachtig het televisiestation voor en door kinderen van het Emma Kinderziekenhuis. Met veel enthousiasme gemaakt door een betrokken team vrijwilligers. Het belang van Emma TV en de impact ervan op de kinderen is groot. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis maakt Emma TV daarom mede mogelijk.

Doneer nu
Faciliteiten & voorzieningen
EmmaTV
Vrijwilligers van Emma TV

Onbetaalbare glimlach

In het Emma Kinderziekenhuis is de zorg erop gericht om het verblijf van het kind zo prettig mogelijk te laten zijn. Dit zodat het kind geen langdurige emotionele problemen of negatieve gevolgen aan de ziekenhuisopname overhoudt. Emma TV draagt daaraan bij. Door positieve programma’s te maken voor kinderen met thema’s die aansluiten op de belevingswereld van de kinderen.

Het is het allermooist als we die kinderen zien opbloeien op het moment dat ze de studio betreden. Van een gespannen gezichtje naar een glimlach. Dat moment, het moment dat zo’n kind even zijn of haar eigen ziekte kan vergeten is onbetaalbaar.

Dick Jonkers, Coördinator Emma TV

 

Emma TV al sinds 1981

De aankoop van een simpele videocamera en een televisie in 1981 werd het begin van het eerste kinderziekenhuis-tv-station in Nederland. Met een videocamera werden patiënten gefilmd en met zijn allen keken kinderen naar de opnamen. Op 4 november 2017 bestond Emma TV 35 jaar en dat werd groot gevierd met artiesten als Maan, Diggy Dex, Dave Dekker, Zomaer, Vajen, Shalisa, Luc Elson en Stay Tuned!

Emma TV wordt uitsluitend opgenomen en uitgezonden in het Emma Kinderziekenhuis, dit om de privacy van de kinderen te waarborgen.

Deel dit project