Het Jeroen Pit Huis

Wanneer een ernstig chronisch ziek kind na een ziekenhuisopname naar huis mag, heeft dit een enorme impact op het hele gezin. Daarom omarmt Stichting Steun Emma een innovatief project: Het Jeroen Pit Huis. Deze bijzondere plek is gerealiseerd op een steenworp afstand van het Emma Kinderziekenhuis. Hier kunnen chronisch zieke kinderen en hun families zorg en begeleiding krijgen om zich optimaal voor te kunnen bereiden op een zo normaal mogelijk gezinsleven thuis.

Het Jeroen Pit Huis Doneer nu
Faciliteiten & voorzieningen
HJPH
Een impressie van Het Jeroen Pit Huis

Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw

Het Jeroen Pit Huis heeft als doelstelling de overgang van kind en ouders naar huis makkelijker, doelmatiger en veiliger te maken. Een voorziening waar ouders in een veilige gezinsvriendelijke omgeving kunnen leren omgaan met de complexe, intensieve, en vaak technische zorg voor hun kind. Daarnaast kunnen ouders hier zoveel mogelijk zelfredzaam worden met betrekking tot alles wat er zoal komt kijken bij de zorg thuis voor een kind met een chronisch complexe aandoening. In Het Jeroen Pit Huis zal een breed palet van hoogwaardige zorg en begeleiding worden geboden aan alle gezinsleden. Dit betreft naast medische en verpleegkundige zorg, ook psychosociale, maatschappelijk en praktische ondersteuning. Met de transitie naar de thuissituatie voor ogen, zal er ook nauw worden samengewerkt met thuisverpleegkundigen, jeugdzorg, huisarts en gemeente én zal het sociale netwerk van het gezin zoveel mogelijk worden betrokken.

Een veilige overstap naar huis

Het zorgconcept in Het Jeroen Pit Huis richt zich op het ondersteunen van ouders in het maken van een veilige overstap naar huis. Een belangrijke eerste stap daarin is dat ouders vertrouwen krijgen in de zorg die ze zelf moeten geven of zelf moeten regelen. Ook is het belangrijk om te herstellen van vaak traumatische ervaringen van de ziekenhuis opnames. Uiteindelijk moet het gevoel ontstaan weer ‘in control’ te zijn.

Wie was Jeroen Pit?

De helft van de bouwkosten voor Het Jeroen Pit Huis worden gefinancierd door de erven van Jeroen Pit, waarvan zijn vrouw, Emilie van Karnebeek, een van de initiatiefnemers en drijvende kracht achter het huis is. Om Jeroen’s naam en gedachtengoed in ere te houden, wordt het nieuwe transitiehuis naar hem vernoemd. Lees hier meer over het leven en de drijfveren van Jeroen Pit.

Deel dit project