Het Vrolijk Op Fonds

Het maken van een knutselwerkje op school, spelletjes spelen met vriendjes en vriendinnetjes of het lezen van een boek voor het slapen. Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet voor kinderen die worden opgenomen in het ziekenhuis. In het Emma Kinderziekenhuis zorgen we ervoor dat het verblijf in het ziekenhuis zo fijn mogelijk is waarbij 'kind zijn' voorop staat.

Doneer nu
Psychosociale Zorg
Foto vrolijk op fonds

Psychosociale zorg

Iedere dag zet de pedagogische zorg zich in voor de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis. Kinderen die ziek en opgenomen zijn of kinderen die op de polikliniek komen voor een behandeling. Elk contact vraagt om afstemming, hoe kan er het beste ondersteuning worden geboden. Hier zijn verschillende materialen voor nodig. Zo kunnen er knutsel-, spel- en leesmaterialen worden ingezet, maar ook materialen die helpen bij de verwerking van het moeilijke ziekteproces en de lastige dingen die deze kinderen dagelijks meemaken. Denk hierbij aan gelukspoppetjes en zorgpoppetjes en aan materialen om met het kind in gesprek te kunnen komen over hun emoties.

Ons brein kan maar focussen op één ding tegelijk. Als je blij, verrast, trots of gemotiveerd bent, ben je dus (even) niet somber, bang of verdrietig.

Een vrolijk verblijf 

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis draagt bij aan deze psychosociale zorg voor het kind en het gezin middels het Vrolijk Op Fonds. Jaarlijks worden er vanuit het Vrolijk Op Fonds materialen aangeschaft. Door middel van dergelijke bestedingen wordt geprobeerd de kinderen een beetje op te vrolijken tijdens hun verblijf in het Emma.

De feestdagen

Tijdens de feestdagen is het extra belangrijk om de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis op te vrolijken. Door middel van het Vrolijk Op Fonds is het mogelijk de kinderen een cadeautje te geven tijdens feestdagen als Kerst en Sinterklaas. Maar ook feestdagen als vader- en moederdag worden gevierd. De kinderen in het ziekenhuis kunnen op school geen cadeautje knutselen voor hun vader of moeder. Door het Vrolijk Op Fonds is het voor deze kinderen toch mogelijk om iets leuks te geven aan hun ouders.

Deel dit project