Kinderstad

Dokters lopen er in gekleurde jassen rond en er zijn bérgen speelgoed. Dit is Kinderstad, een bijzondere plek op de 9e en 10e verdieping van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Hier kunnen alle kinderen die bij ons komen het ziekenhuis even vergeten. In Kinderstad zijn ze bijzonder: prinses, topvoetballer, piloot of gewoon blokkentorenbouwer.

Doneer nu
Faciliteiten & voorzieningen
Kinderstad

Kinderstad

Kinderstad is een 820 m2 grote droom van kleine én grote kinderen. Sponsoren als AFC Ajax, radio 538, Schiphol, KPN, Spyker en EndeMol hebben de ruimtes ingericht met de coolste dingen. Van echte vliegtuigstoelen tot een DJ-studio en een enorme verkleedkist. De ingang van Kinderstad vind je op de 9e verdieping van locatie VUmc, ZH9F.

Voor wie is Kinderstad?

In Kinderstad zijn alle kinderen tussen 0 en 16 jaar welkom. Niet alleen kinderen die worden behandeld op onze kinderafdeling of één van onze poliklinieken. Maar ook kinderen die op bezoek komen. Dat kan bij een ziek broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje zijn, maar ook bij iemand die op onze afdeling voor volwassenen ligt. Zorg wel dat er altijd iemand met je meekomt die ouder is dan 18 jaar.

Wat is er te doen?

Spelen natuurlijk. Met alles wat je je maar kunt bedenken. Van Lego en de poppenhoek tot computers, X-box en de WII in de WizzKidscorner. Zit je op de 10e verdieping en wil je naar de 9e? Dan neem je gewoon de glijbaan. Liever nog actiever? In Kinderstad kun je goals scoren op het indoor-voetbalveld, vliegtuigen spotten en tv-presentator zijn. Er wordt vaak theater gemaakt en er zijn regelmatig creatieve workshops, muziekvoorstellingen of andere activiteiten.

Achter de huiskamer waar je rustig een boterham kunt eten, ligt de SNOOZZ-ruimte. Speciaal ingericht voor baby’s en kinderen met een (neurologische) beperking. De omgeving prikkelt de zintuigen zacht zodat ze heerlijk kunnen ontspannen en genieten.

 

kinderstadlogo

Kinderstad

Een samenwerking met VUmc Kinderstad.

Ajax bezoekt Kinderstad

Zoals ieder jaar bracht de selectie van Ajax een bezoek aan VUmc Kinderstad. Spelers en trainers gingen langs op de afdelingen waar de jonge patiëntjes heel blij waren om hun idolen te ontmoeten.

Deel dit artikel