Medisch pedagogische zorg

In het Emma Kinderziekenhuis vinden we psychosociale zorg voor kind en gezin heel belangrijk. Onze medisch pedagogisch zorgverleners staan voor de kinderen klaar om ze te steunen tijdens het verblijf in het ziekenhuis.

Doneer nu
Psychosociale Zorg
Foto Keek Interactive floor

Een ziekenhuisopname kan heel spannend zijn, zeker voor een kind. Tijdens een opname of een bezoek aan het ziekenhuis kunnen er allerlei handelingen plaatsvinden, denk aan het prikken van een infuus of het maken van een MRI scan. Onze medisch pedagogisch zorgverleners bereiden de kinderen voor op spannende behandelingen, blijven bij de kinderen wanneer dit nodig is en zorgen voor afleiding. Er zijn ook allerlei methodes en spellen, die kunnen helpen bij deze afleiding. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis draagt bij aan deze tools en technologie die de psychosociale zorg in het Emma Kinderziekenhuis nog beter maakt.

Qwiek-up

De Qwiek.up

De Qwiek.up is één van de tools die voor afleiding kan zorgen. Met dit rijdende apparaat kunnen er allerlei beelden geprojecteerd worden op de muur of op het plafond. Door middel van deze projecties bevinden kinderen zich even niet tussen de ziekenhuismuren, maar duiken ze in de wereld van vissen, dieren en andere mooie werelden.

Afbeelding VR brillen

VR-brillen

Virtual reality brillen kunnen zorgen voor minder pijn angst en stress bij kinderen in het ziekenhuis. “Op de brillen zijn allerlei dingen te zien, zoals spelletjes, filmpjes, maar ook hypnose apps. Het idee van de brillen is dat pijn veel meer is dan iets wat je met een pijnstiller kan behandelen. In pijn zitten ook emoties en herinneringen aan eerdere pijn. Door kinderen een hele andere ervaring aan te bieden met behulp van de brillen, helpen wij de hersengebieden die betrokken zijn bij de verwerking van pijn, niet te activeren. Dit zorgt voor minder pijn,” vertelt kinderarts Tessa Sieswerda-Hoogendoorn.

Wist je dat?

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ook bijdraagt aan lees-, spel-, en knutselmaterialen. Deze materialen zorgen voor afleiding en voor een vrolijker verblijf in het Emma Kinderziekenhuis. Klik op onderstaande knop om meer te lezen over dit project.

 

Het Vrolijk Op Fonds

Deel dit project