Sensortechnologie

Kinderartsen worden dagelijks geconfronteerd met de complexe 'puzzels' van diagnostiek bij ernstig zieke kinderen. Wij zetten ons in om een snellere diagnose voor deze kinderen mogelijk te maken door onderzoek naar en inzet van de nieuwste sensortechnolgie.

Doneer nu
Innovatie & Onderzoek
Emma Thuis Team
Met innovatieve techniek kunnen artsen sneller de juiste diagnose stellen

Fingerprint

De zorg ontwikkelt zich razendsnel, met nieuwe ‘omics’ technieken ontstaat een compleet nieuwe vorm van diagnostiek. Met minimale belasting voor het kind kan door middel van uitademingslucht, bloed of urine een ‘fingerprint’ van het ziektebeeld worden gevormd.

Technologie aan het bed

Door implementatie en innovatie kan deze techniek in de toekomst ‘bedside’ diagnoses stellen en het verschil duiden tussen infectie, ontsteking of kanker als oorzaak van het ziektebeeld. Door snellere diagnose en specifiekere behandeling kan deze technologie levensreddend zijn voor het kind en de kwaliteit van leven substantieel verbeteren.

Snellere diagnose in de toekomst

Stichting Steun Emma draagt bij aan onderzoek en innovatie om de zorg voor ernstig zieke kinderen nog beter te maken. Dit jaar zetten wij ons in om fondsen te werven voor het mogelijk maken van deze ‘omics’ technieken voor snellere diagnose bij het zieke kind.

Deel dit artikel