Wetenschappelijk onderzoek in het Emma

Met nieuwe methodes en technieken maken we behandelingen nog beter. Maar hoe komen deze innovaties in de kindergeneeskunde tot stand? Aan de basis hiervan staat wetenschappelijk onderzoek. Door onderzoek verbeteren we de zorg van morgen.

Doneer nu
Innovatie & Onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek
Onderzoeker Renee Schreurs aan het werk

Hoe kunnen we ziektes eerder opsporen met de nieuwste technologie, is de beste behandeling voor volwassenen ook de beste behandeling voor kinderen en is het mogelijk om in de toekomst ziektes te voorkomen? Het zijn vraagstukken die centraal staan in de wetenschappelijke onderzoeken in het Emma Kinderziekenhuis. Ieder jaar ondersteunt Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis vijf innovatieve studies. Deze worden geselecteerd door een onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad, de WAR.

Wat is de WAR?

Ieder jaar buigen vier ervaren adviseurs van de onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad zich over de WAR-aanvragen die binnen zijn gekomen. Hieruit worden vijf studies gekozen die van groot belang zijn voor de zorg in het Emma Kinderziekenhuis. Vaak gaat het om pilot-studies of vooronderzoeken die elders minder kans maken op ondersteuning, omdat ze nog in het beginstadium verkeren. Ook in 2021 hebben we vijf innovatieve studies ondersteunt op weg naar de allerbeste zorg van morgen. Lees hier meer over de vijf WAR onderzoeken van 2021.

 

Onderzoekers 2022

Onderzoek

Renee Schreurs

Onderzoek naar NEC
_DJO6887

Peter Struijs

Onderzoek naar OCD
_DJO6835

Annet Bosch

Onderzoek naar galactosemie
_DJO6857

Bart Koot

Onderzoek naar leverschade
_DJO6777

Tessa Sieswerda

Onderzoek naar VR-brillen

Meer weten over de WAR procedure als arts of onderzoeker in het Emma Kinderziekenhuis? Neem contact op met Jannieke

+31 6 15006645 20220328_154726

Deel dit project