Capital-C 3
Capital-C 3

EmmaNext.gala 2022

Onze dank is groot! Wat was het een geweldige avond in Capital C! Dankzij uw betrokkenheid en steun hebben wij een waanzinnig mooie opbrengst van 477.730,- opgehaald voor het Emma Kinderziekenhuis. 

Dankzij u kunnen we in het Emma de volgende belangrijke stap zetten in de richting van het Kinderziekenhuis van de toekomst. We zijn door uw steun écht een stapje dichterbij snellere diagnoses voor ernstig zieke kinderen én de beste zorg op maat. Dit kan levensreddend zijn voor zieke kinderen en de kwaliteit van hun leven substantieel verbeteren.

20221014_2347_EmmaNext_Gala_HR_©FlorisHeuer_5820

WAUW! Tijdens het EmmaNext.gala 2022 is er €477.730,- opgehaald!

Zakaria kan weer dromen over zijn toekomst

Koorts, buikpijn en niet goed kunnen bewegen… En de klachten werden steeds erger. Op een gegeven moment kon Zakaria (17) zelfs zijn bed niet meer uitkomen. Wat was er met hem aan de hand?

Het was het begin van een langdurig traject. Een speurtocht naar de diagnose, iets waar kinderartsen vaak mee geconfronteerd worden. Hij ging via de huisarts naar het streekziekenhuis en vandaar eerst naar het Prinses Maxima Centrum (PMC) en uiteindelijk naar ons Emma kinderziekenhuis.

Er vonden vele onderzoeken plaats en het was ondanks alle inspanningen erg lastig om de definitieve diagnose vast te stellen. Het was een tijd vol intense onzekerheid en spanning. Op basis van scans moest Zakaria naar het PMC, omdat er sterk gedacht werd aan lymfklierkanker. “Ik dacht op dat moment dat ik kanker had; ik had de woorden ‘verdenking op’ niet eens gehoord”. Een operatie volgde, maar het was geen lymfklierkanker en de zoektocht eindigde in het Emma.

In een van de eerste gesprekken in het Emma zei hij verontrust: “Ik wil pas iets horen van de dokter als ze weten wat het is”. Op basis van de uitgenomen lymfklieren kon een zeer zeldzaam afweerprobleem vastgesteld worden: de ziekte van Castleman. Toen veranderde er veel, want met deze diagnose kon ook de juiste behandeling met immuuntherapie snel gestart worden. De kinderartsen konden Zakaria geruststellen dat hij weer beter ging worden en dat gaf vertrouwen voor de toekomst. Het herstel is ook daadwerkelijk gekomen.

Zakaria: “Wat ik heb meegemaakt, mag een ander niet overkomen.” En daarmee doelde hij op de weken van onzekerheid, stress en slapeloosheid.

Daarom zijn nieuwe technieken die snel richting kunnen geven aan verschillende hoofdgroepen van ziekte zeer belangrijk. Deze hoofdgroepen zijn (1) infectie, (2) afweerstoornis of (3) kanker. De symptomen van deze drie groepen kunnen heel erg op elkaar lijken en het stellen van een diagnose erg lastig maken.

Door het ontwikkelen van innovatieve testen proberen onderzoekers en artsen in het Emma sneller een diagnose vast te stellen. Iedere ziektegroep heeft namelijk zijn eigen unieke reactie in het lichaam en die reactie kan je meten. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis heeft tijdens het exclusieve EmmaNext.gala 2022 fondsen geworven om nieuwe technieken, waarmee snellere diagnoses kunnen worden vastgesteld, te financieren. “Ik ben blij dat het Emma Kinderziekenhuis mij zo snel kon behandelen”. En nu? Zakaria kan weer sporten én dromen over zijn toekomst: voetballen bij Ajax.

Foto vrolijk op fonds

Uiteindelijk draait het allemaal om de toekomst van de kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis behandeld worden. Laten we de nieuwste technieken inzetten om die toekomst van hen zo goed mogelijk te laten zijn!

Prof. dr. Willem de Vries, hoofd Emma Kinderziekenhuis

Tech & Talent

Hèt doel voor EmmaNext.gala 2022: Snellere diagnose voor ernstig zieke kinderen en de beste zorg op maat.

Kinderartsen worden dagelijks geconfronteerd met de complexe ‘puzzels’ van diagnostiek bij ernstig zieke kinderen. Kinderen en ouders zijn getraumatiseerd door de vele onderzoeken en het uitblijven van diagnose.

De zorg ontwikkelt zich razendsnel, met nieuwe ‘omics’ technieken ontstaat een compleet nieuwe vorm van diagnostiek. Met minimale belasting voor het kind kan door middel van uitademingslucht, bloed of urine een ‘fingerprint’ van het ziektebeeld worden gevormd.

Door implementatie en innovatie kan deze techniek in de toekomst ‘bedside’ diagnoses stellen en het verschil duiden tussen infectie, ontsteking of kanker als oorzaak van het ziektebeeld. Door snellere diagnose en specifiekere behandeling kan deze technologie levensreddend zijn voor het kind en de kwaliteit van leven substantieel verbeteren.

Sponsoren

Wij danken alle sponsoren voor hun bijdrage aan ons vierde EmmaNext.gala. Mede dankzij jullie zijn wij een stap dichterbij het Kinderziekenhuis van de toekomst!

Event partners

Ammar Bozoglu,  Armada Music, Artcore Creative Production Company, B.LECQ, Bourgonje, Capital C, Charlotte le Clerq, Dutch Casting, Emilia Mabel, Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam, Famous flavours, Frederieke Kroone, Hugo Clercx, Ina Niks Producties, Jimmy van den Nieuwhuizen, Joost Albronda, Judith van Drunen, Katie van Steenis, Martin A.J. van Keken jr., Nicholas Sperling, Nick Kamphuis, Nicolette van Dam, Robert Kranenborg, Roy Beukers, Roy rietstap, Sander de Bie, Sofia Dragt, Sophie Bremers, The Jimmy’s, VEYA, Xander Hubrecht

Veiling

AFC Ajax, Antoon, Armin van Buren, Atelier Reservé, Bibi van der Velden, Bram Reijnders,
Brouwers Reklame, Capital C, Climate Pledge Arena, Daley Blind, De Champions Lounge, Delta Air Lines, Dutchen bijzondere vakantieverblijven, Emma Heesters, Famous flavours,
Filling Pieces, G&S Vastgoed, Hotel Okura Amsterdam, Modestus, Moët & Chandon Impérial Lounge, Plaza Padel, Plinius Homes, Schaap en Citroen Juweliers, Seattle Kraken, SEG, Suzanne Jacobs, VIJZ Studios, Vingino, Wajer, Ziggo Dome

Loterij

Ajax Foundation, André Kuipers, B&B Rimpelaar N°71, Black Bananas, Brouwerij Troost, ConverseEnrico FoodFashioncheque, Fiorito LimoncelloFrecious Slowjuice, G0!Gaming, Golfacademy Golfclinic, Golfcentrum De Hoge Dijk, Grand Hotel Huis ter Duin, H20 Esports Campus, Het Scheepvaartmuseum, Koninklijk Theater CarréLoetje, Lush, Marie Stella Maris, Meditations moments, Moët & Chandon, Naïf, NEMO Science Museum, Park Café-RestaurantRijksmuseum, Rilla go Rilla, Rituals, RocycleSea Palace, SOAP Treatment Store, Sophia Mae, SpacePlays, Tennis en Squashcentrum Nieuwe Sloot, Unilever, Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, vanES, Vondelgym Zuid, VondelsZiggo Dome 

EmmaNext.gala

EmmaNext.gala is een exclusief black tie charity gala. Wil je meer informatie ontvangen over het EmmaNext.gala? Neem contact met ons op.

Contact Neem contact op met Nicole Meijer, manager partnerships & fundraising.

Nicole