First EET kit biedt hulp bij eetstoornissen

Sinds Covid-19 is het aantal kinderen en jongeren met een (beginnende) eetstoornis sterk gestegen. Door het wegvallen van school, sport en veel andere sociale activiteiten, is het nog moeilijker om een eetstoornis vroeg te signaleren. Daarom is een laagdrempelige tool voor ouders en andere zorgprofessionals meer nodig dan ooit.

First Eet kit

De landelijke Ketenaanpak EEtstoornissen (K-EET) heeft het platform www.firstEETkit.nl en de podcastserie First EET cast gelanceerd. ‘First EET kit‘ is bedoeld voor mensen die iemand behandelen of kennen met een eetbuistoornis of een vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis (ARFID), anorexia nervosa of boulimia nervosa.

De website biedt eerste hulp en ondersteuning tijdens het moeilijke en emotionele proces van herkennen, erkennen, vaststellen en behandelen van een (beginnende) eetstoornis. FirstEETkit.nl is een plek met gevalideerde praktische informatie voor Eerste Hulp bij een nieuwe patiƫnt met een eetstoornis.

Emma Kinderziekenhuis

De website is een initiatief van Annemarie van Bellegem (kinderarts Sociale Pediatrie in het Emma Kinderziekenhuis) de serie podcasts is opgenomen vanuit het Emma Kinderziekenhuis, VUmc Kinderstad.

Lees hier een eerder interview met Annemarie in Het Parool en lees hier wat Emerce eerder schreef over First EET kit.