2.168.390 euro opgehaald met RTL Project Glimlach

In december 2021 is 2.168.390 euro opgehaald voor RTL Project Glimlach ten behoeve van onze Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis is mede initiatiefnemer van dit samenwerkingsverband tussen 7 fondsenwervende stichtingen van kinderziekenhuizen. Met deze opbrengst maken we onderzoek en projecten mogelijk die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Bijzondere acties

Tijdens RTL Project Glimlach werd door middel van verschillende acties aandacht gevraagd voor de kinderziekenhuizen. Zo maakte Eva Jinek bijvoorbeeld eenmalig ‘Jinek Junior’, Beau van Erven Dorens ging het avontuur aan op een kite, Eddy Zoëy kwam in actie als kunstenaar en Robert ten Brink bracht boeketten rond als dokter Love. Ook werden er verschillende items geveild, waaronder de pakken van de finalisten van ‘The Masked Singer’.
Ook werd volop gehoor gegeven aan de oproep om kerstkaarten in te sturen voor de zieke kinderen, welke tijdens de feestdagen zijn afgeleverd bij o.a. het Emma Kinderziekenhuis.

Ik ben ongelooflijk trots dat we zoveel geld hebben opgehaald voor de Stichting kinderziekenhuizen van Oranje. Heel veel RTL-collega’s, kijkers én adverteerders hebben zich met hart en ziel voor Project Glimlach ingezet. Met de opbrengst ondersteunen we initiatieven die pijn, angst en stress kunnen verminderen bij ernstige zieke kinderen. Heel veel dank aan alle donateurs!

Peter van der Vorst, Directeur content RTL Nederland
Kinderziekenhuizen van Oranje
Met de opbrengst worden projecten in 7 kinderziekenhuizen gesteund, waaronder het Emma Kinderziekenhuis.

Verminderen van angst, pijn en stress

Met de opbrengst van RTL Project Glimlach zullen verschillende projecten worden gerealiseerd of in gang worden gezet om stress, angst en pijn bij zieke kinderen te verminderen. Zo kunnen er meer VR brillen beschikbaar worden gesteld die de angst voor een operatie verminderen, is er onderzoek mogelijk naar het verminderen van stress rondom prikken, kan er extra onderzoek gedaan worden naar de implementatie van de pijnapp, waarmee ouders en kinderen thuis op een makkelijke manier hun pijnscore kunnen aangeven en de pijnbehandeling aangepast kan worden, en kan onderzoek naar de mentale ondersteuning van chronisch zieke kinderen mogelijk gemaakt worden.

Over RTL Project Glimlach

RTL Project Glimlach is een inzamelingsactie waar RTL zijn platforms, presentatoren en zijn merken inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel van 2021 was onze Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

Over Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is onze nieuwe samenwerking met de fondsenwervende stichtingen van zes andere toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam. Naast het Emma Kinderziekenhuis zijn dat;

  • Het Amalia Kinderziekenhuis
  • Het Beatrix Kinderziekenhuis
  • Het Prinses Máxima Centrum
  • Het Sophia Kinderziekenhuis
  • Het Wilhelmina Kinderziekenhuis
  • Het Willem- Alexander Kinderziekenhuis

Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen wij samen in actie met de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Omdat we samen, naast onze bestaande activiteiten, nóg meer kunnen bereiken voor diegenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben.

Meer weten?

Bezoek de website van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje en lees meer over ons samenwerkingsverband met de fondsenwervende stichtingen van 6 andere kinderziekenhuizen met een koninklijke naam.

Deel dit artikel