24 uur buidelen voor de IC Neonatologie

24 uur buidelen om geld in te zamelen voor een nieuwe buidelstoel: Marijke Blaauwboer en Alberdien Kenbeek gingen deze uitdaging aan. Op 17 november 2021, Wereld Prematuren dag, zaten ze klaar in de stoel met als resultaat 12.000 euro!

17 november, 09.55 uur

Marijke zit klaar op haar stoel in het AMC. Ze videobelt even met Alberdien, die vanuit het VUmc hetzelfde zal gaan doen: 24 uur buidelen voor de nieuwe IC Neonatologie. Het is een emotionele, maar bijzondere dag voor de dames. Beiden hebben ze een heftige ervaring gehad op de IC Neonatologie. Door deze heftige ervaringen besloten ze dan ook om in actie te komen voor de IC Neonatologie.

17 november, 10.00 uur

Het avontuur van Marijke en Alberdien gaat van start. Hoofd van het Emma Kinderziekenhuis Hans van Goudoever opent de actie en 24 uur vol met interessante gesprekken en interviews volgen. Marijke en Alberdien hebben één doel: 24 uur volhouden om geld in te zamelen voor nieuwe buidelstoelen op de IC Neonatologie. Buidelen is het hebben van huid op huid contact met je kind. Buidelen heeft vele voordelen, waaronder het bevorderen van de hechting tussen ouder en kind.

18 november, 10.00 uur

Het einde is in zicht, zowel in het AMC, als in het VUmc wordt er afgeteld naar het einde van de actie. 24 uur hebben de dames gebuideld en wat een eindstand! 12.000 euro hebben Marijke en Alberdien opgehaald voor comfortabele buidelstoelen voor op de IC Neonatologie. Wat zijn we trots!

 

 

Foto's van de buidelactie

Deel dit artikel