Ajax-speler Antony steunt Emma Kinderziekenhuis met ‘gestolen’ shirt

Na het laatste fluitsignaal van de klassieker Ajax-Feyenoord liep matchwinner Antony naar het publiek met zijn shirt in de hand, maar voor hij het kon weggeven werd het uit zijn handen gepakt. De Ajaxfan kreeg spijt en heeft het shirt inmiddels terugbezorgd bij de club, waardoor het nu kan bijdragen aan iets groots: de zorg voor kinderen met kanker die in ons Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis worden behandeld. Ajax Foundation gaat het shirt veilen en de opbrengst komt ten goede aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Na vrijwel ieder doelpunt maakt Antony de letter ‘L’ met zijn vingers, een eerbetoon van de aanvaller naar het Braziliaanse meisje Larissa waar hij een bijzondere band mee heeft. Larissa en Antony ontmoetten elkaar in São Paulo, terwijl het meisje herstellende was van kanker. Inmiddels is zij genezen en vormt zij nog altijd een grote inspiratiebron voor de sterspeler.

Met de opbrengst van dit shirt kunnen wij de zorg voor ernstig zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis nog beter maken. Het is fantastisch dat Antony zich samen met de Ajax Foundation inzet voor kinderen met kanker die onze allerbeste zorg verdienen.

logo Ajax Foundation

In samenwerking met

We zijn dankbaar dat de Ajax Foundation deze prachtige actie mogelijk maakt voor het Emma Kinderziekenhuis

Deel dit artikel