Amber ontmoet Sanne: een openhartig gesprek over te vroeg geboren zijn

Van "gek" rennen tot reacties van anderen, tijdens deze lunch komt alles aan bod. De herkenning tussen de meiden is bijzonder.

Klein Meisje Maakt Een Reisje

Amber is Klein Meisje Maakt Een Reisje. Ze heeft nu een tussenjaar en reist heel Nederland af om in ziekenhuizen, bij medische opleidingen en op de bij BSM therapie te vertellen over te vroeg geboren worden: wat is de nasleep, wat is de impact en wat zijn de gevolgen.

Via haar vlog wil ze de kennis rondom vroeggeboorte verbeteren en uitleggen dat de gevolgen levenslang kunnen zijn. Ook al zie je daar aan de buitenkant misschien niks van…

 

 

Amber en Sanne: zo veel gemeenschappelijk

Hieronder staat een bijzondere aflevering van haar vlog. Amber ontmoet Sanne, die ook te vroeg geboren is. Sanne is Nederlands kampioen in squash. Er zijn veel verschillen tussen hen, maar er is ook veel dat hen verbindt.

Over de reacties op hun vroeggeboorte van anderen of hoe je omgaat met het feit dat je “gek” rent. Ook al kan je daarmee blijkbaar wel Nederlands kampioen squash worden. Maar ook over het feit dat je eigenlijk tweeling of drieling bent en of je deelt met anderen dat je broertje of zusje overleden is.

Bekijk hier de ontroerende, openhartige en soms heftige vlog van Amber.

Deel dit artikel