Centrum voor kindergynaecologie

Op 17 november 2021 heeft het nieuwe centrum voor kindergynaecologie haar deuren geopend in het Emma Kinderziekenhuis: een multidisciplinair loket waar kinderen, tieners en jongvolwassenen met gynaecologische klachten terecht kunnen.

Het bundelen van krachten, dat is een belangrijk onderdeel binnen het centrum voor kindergynaecologie. Bij het centrum komen kinderen met uitlopende gynaecologische problemen, zowel veelvoorkomende aandoeningen, als zeldzame aandoeningen worden hier behandeld. Binnen het centrum werken artsen uit verschillende specialismen samen om zo tot de beste onderzoeken en behandelingen te komen, denk hierbij bijvoorbeeld aan gynaecologen, kinderartsen, plastische chirurgen en dermatologen.

Presentatrice Saar Koningsberger is ambassadeur van dit nieuwe centrum en vertelt:

“Bloedirritant vinden sommige meiden en vrouwen hun menstruatie. Ik daarentegen deed een vreugdedansje toen ik na jarenlang stilstand weer eens ongesteld werd. Ik ben als kind heel vrij en open opgevoed en ken weinig taboes op het gebied van seksualiteit, geslachtsorganen of menstruatieproblemen. Toch ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo gewoon is om het daarover te hebben en dat weinig meiden, vrouwen of ouders eigenlijk weten wat “normaal” is. Het is misschien niet gemakkelijk om een moment te vinden waar je even over je onderkantje begint maar alleen door het makkelijker bespreekbaar te maken en taboes weg te nemen kunnen meiden met gynaecologische problemen sneller de juiste hulp krijgen en daarmee problematiek op latere leeftijd voorkomen. Ik mag me sinds kort met heel veel trots ambassadeur van het centrum voor kindergynaecologie van het Emma kinderziekenhuis noemen en dat ga ik met heel m’n hart doen.”

saar koningsberger

Deel dit artikel