Classic Car Rally groot succes!

Eind mei werd de 'Classic Car Rally' gereden, georganiseerd door Rotary Bussum. Een tour met alleen maar klassiekers. De opbrengst van de rally is voor onderzoek naar pijnbestrijding bij sikkelcelziekte.

Sikkelcelziekte

Meer dan veertig vrijwilligers, bijna honderd teams en lekker weer hebben afgelopen weekend de Rotary Classic Car Rally tot een succes gemaakt. Een Rally voor de tourcoureur en de sportcoureur en natuurlijk een goed doel: het bestrijden van pijn van patiƫnten die Sikkelcelziekte hebben.

Ruud Teeuwen, voorzitter van de Rally organisatie: “Met onze rally financieren we ieder jaar een wetenschappelijk onderzoek op het gebied van kindergezondheid. Elke keer slagen we erin om een veelbelovende ontwikkeling in een vroeg stadium te financieren, zodat daarna de financiering kan worden verkregen van veel grotere fondsen.”

25.000 euro

De rally startte dit jaar in het prachtige Fort Wierickerschans in Bodegraven. De finish van de rally was dit jaar in Naarden zijn: in de recent geopende Tinfabriek, onder meer het nieuwe onderkomen van de vaste sponsor, Volvo Buitenweg. Toen iedereen gefinisht was kon de check van maar liefst 25.000 euro worden overhandigd aan prof. Karin Fijn van Draat.

Ik ben blij dat we nu zo een fraai bedrag aan prof. Karin Fijn van Draat, hoogleraar Kinderhematologie kunnen geven. Zodat zij haar onderzoek kan starten. We kijken er ook naar uit dat ze over een jaar weer op bezoek komt bij onze club om de resultaten te delen met ons.

Fotoimpressie Classic Car Rally

Deel dit artikel