Deelnemers gezocht voor de Emma Breinbus

Kijk ‘m eens gaan! Dit is de enige echte Emma Breinbus. Vandaag vertellen we je meer over deze bijzondere onderzoeksruimte op wielen.

Vanuit het Emma Kinderziekenhuis wordt onderzoek gedaan naar de effecten van ziekte en behandeling op de hersenontwikkeling van kinderen en jongeren. Om dit te onderzoeken is het nodig om de hersenontwikkeling van gezonde kinderen en jongeren goed in kaart te brengen.

Dit doen we in deze Emma Breinbus door cognitieve ‘computerspellen’ en een hersenfilmpje (EEG) af te nemen. Gewoon in je eigen straat dus! Of op jouw schoolplein… want onze collega’s van de Emma Breinbus kunnen ook een informatiepakket samenstellen voor een spreekbeurt of presentatie op school.

Ken jij iemand die wel eens mee zou willen doen aan dit onderzoek? Emma Neuroscience is op zoek naar gezonde kinderen en jongeren (4-18 jaar) die willen deelnemen. Wil je meer weten of geïnteresseerde kinderen en jongeren aanmelden? Stuur een mail naar Cece Kooper van de Emma Breinbus via d-cns@amsterdamumc.nl

Deel dit artikel