Drie vragen aan Het Jeroen Pit Huis

Chronisch, ernstig zieke kinderen worden vaak langdurig opgenomen en de overstap van ziekenhuis naar huis is vaak te groot. Naast het Emma Kinderziekenhuis wordt gebouwd aan Het Jeroen Pit Huis, dat erop gericht is om die overstap makkelijker, veiliger en bestendiger te maken. Met nog enkele weken te gaan stellen we onze collega Nicole, die meewerkt aan dit bijzondere project, 3 vragen over de laatste stappen op weg naar de opening.

Hoe gaat het nu met de bouw van Het Jeroen Pit Huis?

“Het is een spannende laatste fase! Het is mooi om te zien hoe alles samenvalt. De zorgvuldig uitgezochte materialen en spullen worden geleverd en gemonteerd. Met man en macht wordt hard gewerkt, ook op het buitenterrein waar de contouren mooi zichtbaar worden. Waarschijnlijk zullen we begin april onze deuren openen en de eerste gezinnen ontvangen.”

Er komen 8 appartementen in Het Jeroen Pit Huis, voor wie zijn deze kamers straks bestemd?

“De appartementen zijn voor gezinnen met een ernstig chronisch ziek kind voor wie de stap vanuit het ziekenhuis naar huis een te grote is. In ons huis neemt het hele gezin intrek in een appartement met hun zieke kind. Hier kunnen zij, na veelal een ontwrichtende fase, op adem komen en geleerd worden hoe om te gaan met de zorg voor hun kind en de regie weer terug nemen over hun leven. De kinderen die in ons huis verblijven zijn kinderen met een 24/7 intensieve medische zorg behoefte.”

De eerste ‘bewoner’ is gearriveerd! Kun je ons meer vertellen over deze bijzondere giraffe?

“Hoe laat je de gezinnen, maar zeker de kinderen, voelen dat je niet wéér in een zorghuis terecht komt? Het Jeroen Pit Huis moet een warm en knus tijdelijk thuis worden voor de gezinnen met veel warme kleuren. Samen met binnenhuis architect concrete is gekeken naar deze doelstelling. Zij brachten het idee van de giraf, levensgroot, in en deze is zichtbaar bij binnenkomst in het huis. Charmant kijkt de giraf het hoekje om naar de speelhoek. Dit nodigt de kinderen uit om te komen kijken. De giraf is gemaakt met een 3D printer en staat in het beton verankerd met een echte staart.”

Een sfeerimpressie op weg naar Het Jeroen Pit Huis:

Deel dit artikel