Emma Droomgala 2018 groot succes

Wat was het een Droomavond! Op donderdag 4 oktober vond het Emma Droomgala 2018 plaats in het Hyatt Regency Hotel in Amsterdam, waar vroeger het oude Emma Kinderziekenhuis stond.

Emma’s droom

Stichting Steun Emma droomt van een nieuwe afdeling Intensive Care Neonatologie voor veel te vroeg geboren en zieke pasgeboren kinderen. Daarom stond deze bijzondere avond geheel in het teken van dromen. Doel van de avond: zoveel mogelijk dromen veilen!

Historische locatie

Het gala vond plaats op een prachtige locatie met een bijzondere geschiedenis, want het Amsterdamse Hyatt Regency Hotel aan de Sarphatistraat was tot 1988 de locatie waar het Emma Kinderziekenhuis gevestigd was. De 130 aanwezige gasten verschenen in elegante galajurken en smokings en genoten van een high end viergangendiner met bijpassend wijnarrangement. Na het welkomstwoord van voormalig directeur van het Emma Kinderziekenhuis prof. dr. Hugo Heymans, werd de avond op een speelse en inspirerende wijze gepresenteerd door Tooske en Bastiaan Ragas. Als ouders van een groot gezin, dragen zij Stichting Steun Emma een bijzonder warm hart toe.

Dromen veilen

Tijdens het Droomgala werden er dromen geveild: de meest unieke, gekke en exclusieve dromen werden door niemand minder dan Christie’s veilingmeester Sophie Bremers gepresenteerd en verkocht aan de hoogste bieder. Van een polo clinic voor twee personen tot een privétoespraak van neuropsycholoog Erik Scherder en van een Droomconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest tot een VIP bezoek aan het ABN AMRO World Tennis Tournament met Richard Krajicek en Daphne Deckers, ambassadrice van Steun Emma. Ook werden er loten verkocht waarmee prachtige prijzen waren te winnen, en konden er schitterende Anne Claire Petit teddyberen worden gekocht. Alles ten bate van Stichting Steun Emma.

Inspirerende sprekers

Naast de veiling van de twaalf unieke dromen, behoorden de inspirerende voordracht van neuropsycholoog Erik Scherder en het zangoptreden van Charlotte ten Brink, dochter van Emma ambassadeur Robert ten Brink, tot de hoogtepunten van de avond. Ook het gesprek met de familie Bakker, ouders van een drie maanden te vroeg geboren tweeling, maakte veel indruk op de aanwezigen.

 

Droombedrag

Dankzij de bijdrage en inzet van alle aanwezigen bracht het Droomgala uiteindelijk het prachtige bedrag van 130.000 euro op. Een fantastisch bedrag waarmee een grote stap is gezet in het realiseren van Emma’s grote droom: een nieuwe afdeling IC Neonatologie voor de allerkleinsten!

Deel dit artikel