Hospitality training voor zorgverleners

Hospitality training voor zorgverleners

Hoe bijzonder! Eerder deze maand ontvingen zorgprofessionals van het Emma Kinderziekenhuis een unieke hospitality training van Tanja Schilthuizen in het Hotel Okura Amsterdam.

Het Okura hotel heeft al jarenlang een warme relatie met het Emma. Beiden leveren we zorg voor mensen, door mensen. Het Japanse hotel omarmt de term Omotenashi, wat staat voor hospitality vanuit het hart. Een mooie combinatie met het Emma. Want zorg vanuit het hart voor kind, ouder, familie: dat is waar we het voor doen.

Samen met Tanja Schilthuizen bracht het Okura hotel hun gastvrijheidsbelevenis over op 300 artsen, verpleegkundigen en zorgondersteuners van de afdelingen Verloskunde en IC Neonatologie. Deze zorgprofessionals zorgen voor moeders en hun te vroeg geboren baby, die soms maandenlang in het ziekenhuis verblijven.

Het nieuwe expertisecentrum IC Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis werkt nauw samen met de afdeling Verloskunde. Het is uniek in Nederland dat high care zorg voor een zieke moeder gecombineerd kan worden met intensive care zorg voor het kind. Moeder en kind kunnen hier altijd samen verblijven op één kamer.

Het doel van de training is om ouders en kinderen nóg beter te kunnen ondersteunen in stressvolle tijden. Dit wordt gedaan met de kracht van taal: taal inzetten om de mindset positief te beïnvloeden. Aansluitend volgende een geheel verzorgd diner.

Leuk weetje! Tanja werd onlangs bekroond met de titel ‘Top 15 beste Hospitality trainers internationaal’.

Deel dit artikel