“Ik wil graag mijn dankbaarheid tonen”

Onverwacht bevallen van een tweeling terwijl je op tournee bent in Europa. Het gebeurde de Amerikaanse Kathy Lansford 50 jaar geleden. Door de goede zorg die ze destijds in het Emma Kinderziekenhuis gekregen heeft, wil ze graag iets terug doen. Dit in de vorm van een nalatenschap.

Samen met haar man reisde Kathy naar Europese theater festivals om op te treden in een Avant Garde musical. “Ik verwachtte dat mijn baby in september of oktober zou komen in New York aan het einde van de tour. In Amsterdam ging ik naar de dokter, hier hoorde ik dat ik niet een, maar twee kinderen zou krijgen.”

Zes weken eerder kwam haar tweeling ter wereld. “Ze werden nauwlettend in de gaten gehouden door een geweldige vroedvrouw. Toen duidelijk werd dat ze allebei geelzucht hadden werden ze door de ambulance naar het Emma Kinderziekenhuis gebracht, waar ze in de couveuse werden verzorgd totdat het duidelijk was dat ze het zouden overleven. De dagzuster merkte tegen de nachtzuster op: ‘Deze baby’s zijn Amerikaans. praat Engels tegen ze.’”

“Mijn zonen zijn nu vijftig en hebben allebei een eigen gezin. Zonder de ongelooflijke vriendelijkheid en vrijgevigheid van de Amsterdammers, had ik mijn kinderen misschien verloren. Ik wil graag mijn dankbaarheid tonen.” Kathy wil graag het Emma Kinderziekenhuis in haar testament laten opnemen en heeft nu alvast 50.000 dollar gedoneerd voor de nieuwe couveuseafdeling, IC Neonatologie.

ChrisandJeremy
Chris en Jeremy

Wilt u zelf ook nalaten?

Wist u dat u zelf ook geld kan nalaten aan het Emma Kinderziekenhuis? Een legaat, of nalatenschap wordt besteed aan hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek, psychosociaal welzijn en optimale faciliteiten voor kinderen en hun ouders in het Emma Kinderziekenhuis. Samen maken we het Emma nog beter. Wilt u meer weten over het opnemen van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis in uw testament?

Meer over nalaten

Deel dit artikel