In actie voor jongeren in psychische nood

Te veel kinderen en jongeren hebben heftige psychische problemen. Ze snijden zichzelf of zijn agressief naar anderen. Ze hongeren zichzelf uit of zitten gevangen in angst. Psychologen en psychiaters van het Emma Kinderziekenhuis en Levvel zetten zich in om deze kinderen en jongeren te helpen, door dit 'onzeHOOFDzaak' te maken.

G-Moji-app

Onderzoeker Merel Leijse doet onderzoek naar de ‘G-Moji-app’ om zo de behandeling te verbeteren voor jongeren die vaak in aanraking komen met politie en justitie.

De G-Moji app is een innovatieve tool die jongeren helpt hun eigen emoties te herkennen waardoor ze hun negatieve gedrag tijdig bij kunnen sturen.

Onderzoeker Merel Leijse

Op 4 en 5 juni 2021 fietst Merel samen met een team van psychologen en psychiaters van Maastricht naar Amsterdam. De fietsers willen met deze actie 30.000 euro ophalen voor onderzoek naar de bruikbaarheid van de G-Moji app binnen forensische jeugdbehandeling.

Met de G-Moji app kunnen jongeren die in behandeling zijn in de jeugd-ggz op een eenvoudige manier leren hun emoties te herkennen. Dit kan tijdens de therapiesessies met hun behandelaar, maar ook in het dagelijks leven. Op de G-moji app staan ook andere data zoals een stappenteller, social media gebruik en slaap- en waakritme. Allemaal waardevolle informatie om in de therapie te bespreken. Op die manier leert de jongere zijn emoties te begrijpen en kan hij of zij sneller het negatieve gedrag bijsturen. De hulpverlener krijgt inzicht hoe het met een jongere gaat buiten de therapiesessies om.

Steun merels 'HOOFDzaak'

Voordat zorgverleners de G-Moji app kunnen inzetten in de behandeling, is er uitgebreider onderzoek nodig om de effectiviteit van de app aan te tonen. Daar is geld voor nodig. Daarom stappen op 4 en 5 juni 2021 psychologen en psychiaters op de fiets om samen met Merel in actie te komen. Zij fietsen van Maastricht naar Amsterdam met als doel om 30.000 euro op te halen. Steun het onderzoek van Merel Leijse met een donatie. Maak merelsHOOFDzaak ook jouw HOOFDzaak en doneer voor dit project via ons crowdfunding initiatief voor merelsHOOFDzaak.

Over ‘onzeHOOFDzaak’

Dit onderzoek is een samenwerking van Levvel met de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie & Psychosociale Zorg (VKC-Psyche), onderdeel van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Onze HOOFDzaak is een fonds van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Jouw donatie voor dit project wordt volledig ingezet voor onderzoek en innovatie op het gebied van behandelingen voor kinderen en jongeren in psychische nood.

Lees hier meer over ‘onzeHOOFDzaak’

Deel dit artikel