“Mijn Emma Beer is al drie keer mee geweest naar het ziekenhuis”

“Ik vind de Emma Beer heel fijn en knuffelig. Ik noem hem Poppetje,” vertelt Philip. Om de pootjes van de Emma Beer zitten bandjes met verschillende kleuren, dit zijn de bandjes die Philip kreeg tijdens diverse opnames, “Mijn beer is al zeker drie keer mee terug geweest naar het Emma!”

Sinds afgelopen zomer delen we vanuit Stichting Steun Emma beren uit aan ieder kind dat bij ons in het Emma wordt opgenomen. Een beresterke knuffel om je tijdens de opname bij te staan en natuurlijk ook als blijvende herinnering aan de tijd in het Emma.

We vroegen verpleegkundige Kirsten naar haar ervaringen met de Emma Beer tijdens haar werk op afdeling Emma Haven: “De Emma Beer is een leuk cadeautje dat wij mee kunnen geven als een kind bij ons komt voor een dagopname. De beer is vaak een goede troost en positieve afleiding na een vervelende handeling, zoals bijvoorbeeld het prikken van een infuus. Vaak vertel ik erbij dat kinderen die zo dapper zijn als zij, deze beresterke Emma Beer krijgen, dat vinden kinderen altijd heel bijzonder.”

Ook Maya is heel blij met haar Emma Beer. “Mijn beer heet Lala. Ze is ook mee geweest naar groep 2 op school.” Lala slaapt soms bij Maya in bed, soms tussen de knuffels en ze neemt altijd een knuffel mee naar het ziekenhuis. Die krijgt dan net als Maya een infuus.

Deel dit artikel