“Mijn motto is altijd: komt het niet goed, komt het toch goed”

Drie keer per week was Ashley (16) op het voetbalveld te vinden, ze stond vol in het leven en zat vol met energie. Maar na de operatie van een blindedarmontsteking veranderde alles voor Ashley en kreeg ze ernstige darmproblemen: "Vanaf september 2018 kan ik niet meer poepen en sindsdien ziet het leven er net wat anders uit voor mij."

Na vele onderzoeken kwam Ashley in het Emma Kinderziekenhuis terecht waar ze uiteindelijk een stoma krijgt: “Ik heb mijn stoma ‘Harry’ genoemd. Dab kan ik er tenminste nog grapje over maken.” Helaas blijkt ‘Harry’ na een tijd toch niet het gewenste effect te hebben en komt er een kronkel in haar darm waardoor er besloten moest worden haar dikke darm te verwijderen. “Medisch pedagogisch zorgverleners Eline en Jet hebben ervoor gezorgd dat ik door dit alles heen ben gekomen,” vertelt Ashley.

“Mijn motto is altijd: komt het niet goed, komt het toch goed”. Ashley hoopt met haar verhaal andere jongeren en kinderen die hetzelfde meemaken te helpen en te inspireren.

 

ashley ervaring

Wil je het hele verhaal van Ashley lezen?

Ashley deelt haar hele verhaal in de Linda. We zijn trots dat Ashley haar verhaal met ons en in de Linda heeft gedeeld.

Lees meer.

Deel dit artikel