Piet verkoopt een speciale LP voor het Emma

Je inzetten voor het Emma kan op veel verschillende manieren. En wat is er mooier dan anderen helpen simpelweg door het uitvoeren van je passie? Daarom startte Piet Karregat het bijzondere initiatief om LP's te verkopen voor het Emma.

Door een hart- en longaandoening was Piet de eerste tien jaar van zijn leven regelmatig in het Emma.  Hij heeft namelijk primaire ciliaire dyskinesie (PCD), ook wel bekend als de Volendamse longziekte. Dit is een zeldzame erfelijke longziekte die wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren van de trilharen in de luchtwegen. Dit veroorzaakt terugkerende luchtweginfecties en toenemende schade aan de longen.

Gelukkig is Piet de laatste 25 jaar nog maar eens per jaar in het ziekenhuis te vinden voor controle. De goede zorgen zijn hem altijd bijgebleven en daarom wilde hij graag iets terug doen voor het Emma!

Actiesticker Roze CMYK (1)

Steun de actie van Piet

Ben je benieuwd naar de op folk geïnspireerde liedjes op de LP? Neem dan vooral een kijkje op de website van Piet. Hier kan je deze mooie LP ook nog steeds aanschaffen.

Steun de actie

Deel dit artikel