Global Child Health

Wanneer je kind ernstig ziek is, wil je terecht kunnen in het ziekenhuis voor de allerbeste zorg. Maar wat als er geen kennis en expertise is in de ziekenhuizen? En wat als er überhaupt geen ziekenhuizen zijn waar je met je kind terecht kan? Helaas is dat nog altijd de realiteit voor veel ouders in armere landen. Daarom bestaat het Amsterdam Centre for Global Child Health: een kenniscentrum bestaande uit een groep kinderartsen in het Emma Kinderziekenhuis met grote expertise op het gebied van internationale kindergeneeskunde.

Doneer nu
Faciliteiten & voorzieningen
Emma in Malawi
Y4p0ss1BQ7qGeRqxw4fQ1w
thumbnail_Foto jaarverslag SSE global child
IMG_1352
thumbnail_foto7 – ondervoeding afdeling blantyre

De gezondheid van kinderen wereldwijd structureel verbeteren, dat is het doel van Amsterdam Centre for Global Child Health (ACGCH). Door middel van onderzoek, trainingen en klinische ondersteuning proberen ze dit doel te bereiken. Zo vindt er jaarlijks een cursus plaats voor Nederlandse kinderartsen in opleiding en speelt het ACGHC ook een rol in de opleiding van kinderartsen in landen als Indonesië, Haiti en Suriname. Samen heb je meer kennis, vergroot je de expertise en verbeter je de zorg van morgen. Het ACGCH werkt dan ook samen met verschillende partners wereldwijd in Liverpool, Toronto, Seattle, Malawi, Zuid Sudan en Kenia.

Met hun kennis en expertise kan het ACGCH op veel vlakken van betekenis zijn. Een mooi voorbeeld is de opening van de nieuwe kinder-intensive care in Malawi. Deze is de afgelopen jaren met hulp vanuit het Emma Kinderziekenhuis opgezet en is  daarmee één van de eerste kinder-IC’s is in Afrika. Maar niet alleen buiten Nederland is de kennis van het ACGCH van groot belang. Steeds vaker krijgen artsen in Nederland te maken met zeldzame, vaak tropische, ziekten. Artsen kunnen bij dit kenniscentrum terecht voor advies en vragen.

Wil je meer weten over het Amsterdam Centre for Global Child Health? Neem een kijkje op hun website en lees over hun missie, trainingen en onderzoeken.

Deel dit project