Op Koers

In het Emma Kinderziekenhuis worden zieke kinderen niet alleen medisch behandeld, maar is er ook aandacht voor de psychosociale ontwikkeling. Bij een langdurige of regelmatige opname in het ziekenhuis is het belangrijk dat een kind niet alleen ziek is, maar dat zijn leven zo normaal mogelijk blijft. Daarom steunen wij onder meer het programma 'Op Koers' voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte.

Doneer nu
Psychosociale Zorg
Op Koers

Wat is ‘Op Koers’?

Het programma ‘Op Koers’ is een groepscursus die in het Emma Kinderziekenhuis wordt aangeboden voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. Wanneer een kind langdurig ziek is, krijgen ze soms te maken met lastige situaties, zoals ziekenhuisopnames, medische ingrepen, andere leefregels, medicijngebruik, niet mee kunnen komen op school en lastige vragen van leeftijdsgenoten. Tijdens de cursus wordt er samen gezocht naar oplossingen om met dit soort situaties om te gaan.

Voor het hele gezin

Alle Op Koers cursussen worden gegeven in het ziekenhuis of online. De cursussen zijn in het Emma Kinderziekenhuis ontwikkeld en inmiddels beschikbaar in meerdere ziekenhuizen.  In het ziekenhuis kun je Op Koers cursussen volgen als je:

  • een chronische ziekte hebt (8-18 jaar)
  • behandeld bent voor kanker (8-18 jaar)
  • een broer of zus hebt die ziek is (8-14 jaar)
  • een ouder bent van een chronisch ziek kind

 

Denken, voelen, doen.

In alle Op Koers cursussen staat het Denken-Voelen-Doen model centraal. Dit model legt uit hoe je gedachtes invloed hebben op je gevoel en je gedrag.

Deel dit project