Riemen vast voor Stichting Steun Emma

De Amsterdamse projectontwikkelaar G&S Vastgoed heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om bij te dragen aan het Emma Kinderziekenhuis. G&S -medewerkers Iris Donker en Elsemieke Bergema organiseren samen de twee evenementen: De Emma Kids Racing en de Emma Fund Racing. Op respectievelijk 12 september en 12 oktober genereren zij zo op een originele, spannende manier aandacht en geld voor Stichting Steun Emma van het Emma Kinderziekenhuis.

GS portret

Driften, slippen en veilen

Op 12 oktober wordt voor de tweede keer de Emma Fund Racing georganiseerd. Tijdens dit evenement strijden bedrijven op de racebaan tegen elkaar. De opbrengsten gaan naar de organisatie van de Emma Kids Racing en wat er over blijft wordt aan het Emma Kinderziekenhuis geschonken. “Business teams kunnen de middag een ware race experience verwachten met onderdelen op het programma als racen, driften en karten.”

Tijdens Emma Kids Racing op 12 september gaan patiënten van het Emma Kinderziekenhuis met hun broers, zussen en ouders een spectaculaire dag bij rijvaardigheidscentrum Lelystad beleven. Er is van alles en nog wat te doen, te beleven en te leren. Zo kun je op de politiebaan, waar de politie normaal gesproken zelf oefent en kun je naast een instructeur gaan zitten om te racen zoals je in actiefilms ziet. Superspannend!

GS lopend

Serving the city

De organisatie van de Kids Racing en Fund Racing evenementen is voor G&S belangrijk, maar eigenlijk ook vanzelfsprekend, meent het duo. “Natuurlijk is het leuk om als bedrijf te laten zien waar je voor staat. Ons motto is ‘Serving the City’ en dit evenement is voor ons een fantastische manier om te laten zien dat we er voor iedereen zijn. We willen graag op meerdere manieren bijdragen aan een gezonde toekomst. De organisatie van de evenementen is daar een belangrijk onderdeel van.”

De Kidsdag biedt daarnaast natuurlijk een unieke ervaring voor zieke kinderen en hun families. Slippend en racend over het circuit vergeten ze heel even hoe ziek ze zijn. “De blije gezichtjes van de kinderen zijn echt onbetaalbaar. Als je één zo’n gezichtje ziet, wil je meteen wel tien van die events per jaar organiseren. Je moet het ervaren, want het is enorm bijzonder. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet.” En zo denken de medewerkers er ook over: zij helpen vrijwillig mee op beide dagen.’’

Toen, nu, straks

In 2016 organiseerde G&S de eerste Emma Fund Racing op het circuit van Zandvoort. Met het opgehaalde geld werd de dag erna Emma Kids Racing op dezelfde plek georganiseerd. In 2017 namen we een jaartje pauze, om dit jaar nóg groter uit te pakken.

Of er in de toekomst nog meer spannends bij komt is nog even de vraag. “Daar kan ik je nog geen antwoord op geven”, antwoordt Elsemieke. “Dit is waar we ons nu op focussen. Maar het is wel heel gaaf. We doen niets soortgelijks voor andere goede doelen, in ieder geval. Het Emma Kinderziekenhuis is heel speciaal voor ons.”

Zelf een actie voor Stichting Steun Emma opzetten? Dan heeft Elsemieke alvast een goed advies. “Kijk naar waar jij je als bedrijf of persoon goed in kunt vinden, waar je je mee kunt identificeren. Kijk dan hoe je dat vertaalt naar een manier om iets bij te dragen. Of het nu het verzamelen van flessendoppen of het organiseren van een sponsorloop is. Het is het sowieso waard.”

Deel dit artikel