Sportpoli maakt meedoen mogelijk

Voor kinderen is het belangrijk om mee te kunnen doen met leeftijdsgenoten, ook als het gaat om sporten en bewegen. Voor zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis is dit helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid. Daarom heeft de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met het team van de kinderrevalidatiegeneeskunde een sportpoli geopend in het Emma Kinderziekenhuis.

Het is voor zieke kinderen niet altijd mogelijk om te sporten bij een gewone sportclub. Met de sportpoli wordt deze stap minder groot gemaakt. Kinderen met een lichamelijke beperking worden namelijk begeleid naar gewone sportclubs. Tijdens deze begeleiding wordt er goed gekeken wat voor sportclub er past bij de wensen en de mogelijkheden van het kind.

Een prachtig initiatief waarbij samengewerkt wordt met sportverenigingen door het hele land om kinderen met een lichamelijke beperking ook mee te laten kunnen sporten. “Mijn droom is uitgekomen”, aldus Nosa een 14-jarige jongen die door de sportpoli geholpen is om bij een voetbalclub in de buurt van zijn woonplaats te voetballen.

Deel dit artikel