Fotoboek IC Kinderen

Begin juni werd het bijzondere fotoboek IC Kinderen gelanceerd. Emma’s kinderintensivist Job van Woensel nam het initiatief om samen met zijn team een boek te laten maken om zo de lezer mee te nemen op de bijzondere afdeling IC Kinderen. “Wat we als team op deze afdeling doen valt nauwelijks uit te leggen. Je moet het zien. Daarom wilde ik ons prachtige werk voor iedereen zichtbaar maken. En tastbaar, invoelbaar, voorstelbaar.”

Het werk van de medewerkers op de IC Kinderen werd in beeld gebracht door fotograaf Nienke Elenbaas. Zij liep een aantal weken mee en legde daarmee op een bijzondere manier het werk op de afdeling vast. Nienke: “5 weken lang ben ik bijna iedere dag op de ICK geweest, alle diensten heb ik meegelopen. Wat ik heb waargenomen is dat elk tijdsblok zijn eigen sfeer heeft. Met eigen bewegingen, gebruiken en geluiden.”

Het fotoboek is bedoeld om te laten zien: ‘dit is mijn werk’. Voor collega’s, mensen die geïnteresseerd zijn om op de IC Kinderen te werken en relaties. Het boek is vanaf 5 juni in te kijken op de afdeling. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis heeft met trots bijgedragen aan dit bijzondere fotoboek, wat net als Morgen is Vandaag, de verhalen achter de helden van het Emma in beeld brengt.

Deel dit artikel