Jasmin Peters Meidenvoetbaltoernooi haalt €1.000 op voor het Emma

Voor de zesde keer werd zaterdag 20 mei het Jasmin Peters Meidenvoetbaltoernooi gehouden, ter nagedachtenis aan Jasmin Peters. Maar liefst 37 meidenteams namen deel aan het toernooi. Eind mei overhandigde de organisatie de cheque aan Steun Emma.

Jasmin was zelf een talentvol voetbalster. Eerst bij SV Hertha in haar woonplaats Vinkeveen en later bij CSW in Wilnis. Uiteindelijk kon ze in Vinkeveen zelfs niets anders dan meespelen met de jongens: ze was gewoon te goed, vertelt haar vader. Toen kwam er verschrikkelijk nieuws: ze bleek te lijden aan een acute vorm van leukemie. Nog geen drie maanden na het constateren hiervan overleed Jasmin, op 12 september 2011. Ze mocht net geen veertien jaar worden.

Na het overlijden van Jasmin werd een ding heel duidelijk: zelden was er een meisje dat zo sportief en altijd zo opgewekt was. Jasmin had altijd aandacht voor iedereen, vertelt haar vader. ‘We noemden haar het zonnetje in huis, ze was altijd lief, vrolijk en zeer zorgzaam.’ Daarnaast gaf ze nooit op. Niet als ze in weer en wind moest voetballen en niet toen ze ziek werd. Een echte sportvrouw, vond iedereen. Een teamplayer. Het leek ook niet meer dan logisch dan dat er een mooi voetbalevenement georganiseerd ging worden ter ere van haar. Hertha, CSW en Jasmin’s ouders en vrienden sloegen de handen ineen en een half jaar later vond het eerste Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi plaats. De vader van Jasmin vertelde vorig jaar op onze website over het ontstaan van het toernooi ter ere van zijn dochter. Lees het hele verhaal hier.

Het toernooi zelf

Na het hijsen van Jasmins vlag mochten de MO-9, MO-11 en MO-13 teams het toernooi aftrappen en begon deze bijzondere dag. Er werd volop gestreden voor de bekers op de vier verschillende velden. Tussen de wedstrijden door was het gezin van Jasmin druk bezig met het maken van o.a teamfoto’s en het verkopen van loten. Allen geholpen door vrienden en vriendinnen. In de middag was het de beurt aan 20 enthousiaste teams uit de MO-15, MO-17 en MO-19 categorie om te strijden voor de bekers. De wisselbekers zijn dit jaar gegaan naar CSW MO-15-1 uit Wilnis en KDO MO-17 uit de Kwakel. Nog van harte meiden!
Wij bedanken de vele betrokkenen voor hun inzet, voor een bijzondere herinnering aan Jasmin en een bijdrage aan de toekomst van het Emma Kinderziekenhuis AMC. We kijken uit naar de editie van volgend jaar!

Deel dit artikel