Malawi getroffen door cycloon

Steun 'Friends of Sick Children' in Malawi

Deze week raasde cycloon Freddy over Zuid-Malawi en liet een spoor van dood en vernieling achter. Anne van Els, tot 1 maart aios in Blantyre-Malawi namens het Emma Kinderziekenhuis, helpt nu helpt als kinderarts ter plekke waar mogelijk. Anne is in Malawi met ons Global Child Health programma. Ze schrijft een heftig en persoonlijk bericht over de situatie in Zuid-Malawi.

“Vandaag heb ik misschien wel de allerergste dag in Malawi achter de rug. Ik zag dat het in Nederland het nieuws nauwelijks bereikt heeft, maar maandag en dinsdag deze week raasde cycloon Freddy over Zuid-Malawi en Blantyre is zo’n beetje het epicentrum ervan geweest helaas. Ikzelf ben gelukkig volledig in veiligheid, maar dat kan niet gezegd worden over bijvoorbeeld mijn teamgenoten van voetbal of andere mensen die ik ken, die in de armste wijken van Blantyre wonen. Huis en haard zijn onveilig en foto’s en filmpjes van verwoeste stadsdelen stromen sinds begin van de week telkens binnen op mijn telefoon… Maandag ochtend heb ik in het ziekenhuis geholpen met het identificeren van overleden kinderen, en de beelden die ik daar zag gaan nooit meer van mijn netvlies.

Van onze collega kinderartsen in het Queen Elizabeth Central Hospital, met wie we al jaren samenwerken, hebben we gehoord dat er een tekort aan allerlei medicatie en spullen is in Blantyre. Zij hebben ons verteld dat financiële ondersteuning hiervoor erg welkom is.”

Help mee en steun het ziekenhuis in Malawi via deze link. Stichting Steun Emma maakt het geld begin volgende week over naar ‘Friends of Sick Children’ in Blantyre. Met deze donaties kunnen collega kinderartsen daar de nodige spullen kopen om de kinderen te helpen die op de SEH komen en slachtoffer van de cycloon zijn.

Veel dank namens collega’s die in moeilijke omstandigheden zorg voor zieke en gewonde kinderen leveren.

 

Update 27 maart 2023

We hebben het mooie bedrag van 11.548 euro aan het ziekenhuis in Malawi gedoneerd. Ontzettend dankbaar dat we op deze manier onze collega kinderartsen kunnen steunen in dit rampgebied.

Deel dit artikel