WEB_Emma_D2_©IrisDuvekot_25042024_1778
WEB_Emma_D2_©IrisDuvekot_25042024_1778

Podcast | als ik heel eerlijk ben...

Deze podcast is een verdieping op het fotoboek ‘Morgen is vandaag’ Dit boek staat vol met portretten van kinderen en jongeren die onder behandeling zijn, of zijn geweest, in het Emma Kinderziekenhuis. In deze podcast vertellen we samen met hen of iemand die dichtbij hen staat, het eerlijke persoonlijke verhaal, achter het verhaal.

Lisa

Aflevering 1 | Lisa

In de eerste aflevering van de podcast ‘Als ik heel eerlijk ben’ praat Lisa samen met Renate Gerschtanowitz over de impact van haar diagnose op haar leven.

“Mijn oncoloog zei op dat moment ‘ik val gelijk met de deur is huis, het ziet er niet best uit.’ Soms denk ik ‘Wat heb ik de wereld aangedaan, waarom heb ik dit gekregen?’

Luister aflevering 1 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 1 te beluisteren op Spotify
Website fotoboek (1)

Aflevering 2 | Skip, Abel & Jelany

Robert ten Brink, ambassadeur van het Emma Kinderziekenhuis, praat samen met Skip, Abel & Jelany over de impact van slechtziendheid op hun leven, hoe zij hiermee omgaan en toch het maximale uit hun leven halen.

Luister aflevering 2 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 2 te beluisteren op Spotify
Veere 3

Aflevering 3 | Veere

Fotograve Veere Kuit wordt in deze derde aflevering geïnterviewd door Daphne Deckers over het fotoboek van het Emma Kinderziekenhuis wat “Morgen is vandaag” vandaag voor haar betekent.

“We moeten altijd kijken naar wat het beste is voor de toekomst voor deze jongen, vandaag is dit ons belangrijkste doel. Om de zorg voor hen beter te maken.”

Luister aflevering 3 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 3 t beluisteren via Spotify
Hiba 3

Aflevering 4 | Martijn

In deze vierde aflevering vertelt Martijn van der Kuip, kinderarts in het Emma Kinderziekenhuis, samen met Renate Gerschtanowitz over zijn werk, passie en betrokkenheid in de zorg voor patiënten. Daarnaast praten ze over de impact die dit kan hebben op zijn eigen leven en het leven van de patiënt en zijn omgeving. Eén van zijn patiënten is Hiba; een vrolijk, opgewekt meisje met verbazing wekkend veel veerkracht.

“Zij is een kind met heel veel veerkracht en is altijd vrolijk, dat is ongelofelijk. Ze is echt veel in het ziekenhuis en moet altijd met haar onderliggend probleem rekening houden, maar ik ken geen kind dat zo vrolijk is als zij.”

Luister aflevering 4 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 4 te beluisteren via Spotify
Nynke

Aflevering 5 | Marjanne

Daphne Deckers praat in deze vijfde aflevering met Marjanne, moeder van Nynke, over wat het voor een ouder betekent als je (ongeboren) kindje een aandoening heeft. Hoe ga je daarmee om?

“Je mag kiezen om de zwangerschap af te breken, dus jij kiest heel bewust over het leven van je kind. Dat is een dilemma. Die keuze wil je helemaal niet maken. Het kindje is hartstikke gewenst.”

Luister aflevering 5 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 5 te beluisteren via Spotify
Maureen 2

Aflevering 6 | Maureen

In deze laatste aflevering van de podcast ‘Als ik heel eerlijk ben…” praat Robert ten Brink met Maureen over wat haar is overkomen in de bloei van haar leven. Wat voor effect heeft dit op haar leven en hoe gaat zij hiermee om? De gebeurtenis heeft haar leven veranderd. Maureen haar favoriete quote:

“Proost op het leven, dans en zeg iets liefs, geniet van elk moment, maak van elke dag iets positiefs. Hang een slinger aan de dag, want zo is elk moment een feest, want het leven moet je vieren of het niet anders is geweest.”

Luister aflevering 6 via Spotify of Springcast.

Klik hier om aflevering 6 te beluisteren via Spotify