Schenken & Nalaten

Alleen met steun van betrokken particulieren en bedrijven kunnen wij ons inzetten voor het Emma Kinderziekenhuis. Met een schenking draagt u bij aan nog betere zorg voor ernstig zieke kinderen. Steun ons als particulier, bedrijf, fonds of familiestichting. Samen geven we voor een kinderleven.

covertalin8C1A7830
Geef voor een kinderleven. Steun Emma.

Hoe kan ik schenken?

Met een schenking draagt u direct bij aan de pijlers van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis: wetenschappelijk onderzoek, bijzondere faciliteiten en psychosociale zorg voor kinderen en hun ouders. Schenken kan eenmalig of periodiek: middels een overeenkomst of notariële akte. Wanneer u de schenking verdeelt over vijf jaar is deze aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Wilt u bijdragen of meer informatie over de besteding van uw schenking?

Neem contact op

"Door periodiek te schenken aan het Emma Kinderziekenhuis kunnen wij structureel iets terug doen voor het Emma en bijdragen aan de allerbeste zorg voor ieder kind."

Donateur Emma Kinderziekenhuis

Nalaten

Wilt u betekenis geven aan uw nalatenschap? Geef dan voor een kinderleven. Door het Emma Kinderziekenhuis op te nemen in uw testament kunt u ook na uw leven bijdragen aan de allerbeste zorg voor ernstig zieke kinderen.

Bestemming van uw nalatenschap

Met uw nalatenschap kunt u het Emma Kinderziekenhuis in de volle breedte steunen of juist een specifieke bestemming kiezen. Bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek of psychosociale zorg. Er zijn tal van mogelijkheden voor een bestemming op maat. Wij denken graag met u mee.

Fiscaal voordeel

Uw nalatenschap komt voor 100% ten goede aan het Emma Kinderziekenhuis. Over een nalatenschap moet normaal gesproken belasting betaald worden, maar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw nalatenschap is daarom vrijgesteld van belasting. Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen.

Contact
Schermafbeelding 2022-04-05 om 16.26.34
Kathy Lansford in het Emma Kinderziekenhuis.

“Ik wil graag mijn dankbaarheid tonen”

Onverwacht bevallen van een tweeling terwijl je op tournee bent in Europa. Het gebeurde de Amerikaanse Kathy Lansford 50 jaar geleden. Door de goede zorg die ze destijds in het Emma Kinderziekenhuis gekregen heeft, wil ze graag iets terug doen. Dit in de vorm van een nalatenschap.

“Zonder de ongelooflijke vriendelijkheid en vrijgevigheid van de Amsterdammers, had ik mijn kinderen misschien verloren. Ik wil graag mijn dankbaarheid tonen.”

Kathy heeft het Emma Kinderziekenhuis in haar testament laten opnemen.

 

Het verhaal van Kathy

Callista Scheffers Schenken & Nalaten

Callista