WEB_Emma_D2_©IrisDuvekot_25042024_0732
WEB_Emma_D2_©IrisDuvekot_25042024_0732

Maak kennis met onze ambassadeurs

Samen maken we het Emma nog beter! We zijn dan ook trots op onze ambassadeurs die zich inzetten voor de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis. We stellen onze ambassadeurs graag aan je voor.

20221014_1833_EmmaNext_Gala_HR_©FlorisHeuer_3626

Emma Heesters

Zangeres Emma Heesters wil aan de kinderen van het Emma Kinderziekenhuis een beetje licht en vreugde doorgeven. Een ambassadrice met dezelfde visie als Stichting Steun Emma, en eentje die ook nog eens dezelfde naam draagt! “Als artiest heb ik het privilege om met mijn werk mensen blij te maken. Helaas zijn er ook kinderen en jongeren waar het even iets minder mee gaat door een ziekte.”

 

 

Als ambassadeur van het Emma Kinderziekenhuis is het mijn doel om iedereen even hun zorgen te laten vergeten en te laten genieten.

foto 6 Emma Heesters

Emma Heesters

Flemma_Emma_Full-3

Flemming

Singer-songwriter Flemming tovert met zijn muziek en enthousiasme een lach op het gezicht van de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis. Hij hoopt als ambassadeur de kinderen in het Emma een vrolijk moment te kunnen bezorgen met zijn muziek en aanwezigheid. “Het is belangrijk om te kunnen blijven dromen, ook als je ziek bent. Dat gun ik iedereen. Als ik met mijn muziek en bezoekjes in het Emma Kinderziekenhuis een bijdrage kan en mag leveren aan een mooi moment voor de patiënten, vind ik dat geweldig.”

Via mijn ambassadeurschap hoop ik een beetje licht en vreugde door te geven, al is het maar voor een fractie van hun dag.

Persfoto-FLEMMING-2023-scaled-e1671532924427

Flemming

André op bezoek 4

André Kuipers

Astronaut André Kuipers is niet alleen regelmatig te vinden in de ruimte, maar ook in het Emma Kinderziekenhuis als onze ambassadeur. Als vader en opgeleid arts weet hij hoe belangrijk de zorg voor kinderen is. “Ik wilde graag arts worden, en als echte Amsterdammer ben ik naar de Universiteit van Amsterdam gegaan. Het Emma Kinderziekenhuis lag toen nog aan de Sarphatistraat en daar heb ik mijn stage Kindergeneeskunde gelopen. Hierdoor heb ik al lange tijd een link met het Emma. De betrokkenheid is groot omdat het zusje van mijn vrouw ook in het Emma heeft gelegen toen zij leukemie had. Zij is hieraan helaas overleden in 1976. Mensen worden nu eenmaal ziek, daar zit een natuurlijk aspect aan. Maar het hoort niet bij kinderen. Het is heel frustrerend als dit wel gebeurt.”

Als co-assistent werkte ik in het Emma. Toen al merkte ik dat het een unieke plek is. Kinderen kunnen er in een huiselijke omgeving genezen.

André op bezoek

André Kuipers

10-3-2009 Amsterdam AMC

Robert ten Brink

Presentator Robert ten Brink draagt het Emma Kinderziekenhuis een warm hart toe als ambassadeur. Meer dan 35 jaar geleden kwam Robert voor het eerst in het Emma Kinderziekenhuis, waar zijn jongste dochter moest worden opgenomen. “We wisten niet wat ons overkwam, waren in complete paniek. Totdat we in het Emma kwamen. We hadden eigenlijk al een naam voor onze tweede dochter bedacht, maar ze kon na deze ervaring nog maar één naam krijgen: Emma.”

 

Het Emma is voor sommige kinderen helaas een tweede thuis. Daarom is het belangrijk dat ze hier zo normaal mogelijk kunnen doorgaan met hun leven.

10-3-2009 Amsterdam AMC

Robert ten Brink

WendyvanBreeFotografie029

Saar Koningsberger

Ambassadrice centrum kindergynaecologie

Presentatrice Saar Koningsberger is ambassadrice van het centrum voor kindergynaecologie in het Emma Kinderziekenhuis. “Bloedirritant vinden sommige meiden en vrouwen hun menstruatie. Ik daarentegen deed een vreugdedansje toen ik na jarenlang stilstand weer eens ongesteld werd. Ik ben als kind heel vrij en open opgevoed en ken weinig taboes op het gebied van seksualiteit, geslachtsorganen of menstruatieproblemen. Toch ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo gewoon is om het daarover te hebben en dat weinig meiden, vrouwen of ouders eigenlijk weten wat “normaal” is. Het is misschien niet gemakkelijk om een moment te vinden waar je even over je onderkantje begint maar alleen door het makkelijker bespreekbaar te maken en taboes weg te nemen kunnen meiden met gynaecologische problemen sneller de juiste hulp krijgen en daarmee problematiek op latere leeftijd voorkomen.”

Ik mag me sinds kort met heel veel trots ambassadeur van het centrum voor kindergynaecologie van het Emma kinderziekenhuis noemen en dat ga ik met heel m’n hart doen.

WendyvanBreeFotografie029

Saar Koningsberger