Maak kennis met onze ambassadeurs

Samen maken we het Emma nog beter! We zijn dan ook trots op onze ambassadeurs die zich inzetten voor de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis. We stellen onze ambassadeurs graag aan je voor.

André Kuipers

Astronaut André Kuipers is niet alleen regelmatig te vinden in de ruimte, maar ook in het Emma Kinderziekenhuis als onze ambassadeur. Als vader en opgeleid arts weet hij hoe belangrijk de zorg voor kinderen is. “Ik wilde graag arts worden, en als echte Amsterdammer ben ik naar de Universiteit van Amsterdam gegaan. Het Emma Kinderziekenhuis lag toen nog aan de Sarphatistraat en daar heb ik mijn stage Kindergeneeskunde gelopen. Hierdoor heb ik al lange tijd een link met het Emma. De betrokkenheid is groot omdat het zusje van mijn vrouw ook in het Emma heeft gelegen toen zij leukemie had. Zij is hieraan helaas overleden in 1976. Mensen worden nu eenmaal ziek, daar zit een natuurlijk aspect aan. Maar het hoort niet bij kinderen. Het is heel frustrerend als dit wel gebeurt.”

Als co-assistent werkte ik in het Emma. Toen al merkte ik dat het een unieke plek is. Kinderen kunnen er in een huiselijke omgeving genezen.”

 

André op bezoek 4

Daphne Deckers

Schrijfster en presentatrice Daphne Deckers zet zich al lange tijd in voor het Emma Kinderziekenhuis als ambassadrice. Daphne heeft een persoonlijke binding met het Emma. “Mijn zoon heeft in het Emma gelegen toen hij net 1 jaar oud was. Hij had de ziekte van Kawasaki, een zeldzame ziekte waarbij bloedvaten in het lichaam ontstoken raken. Ik ben heel erg blij dat hij is genezen en dat ze het op tijd hebben gediagnosticeerd. Als zoiets ingrijpends gebeurt dan hou je toch wel een binding met een ziekenhuis.”

Voor je kind heb je wel duizend wensen. Voor je zieke kind heb je er maar één.

Daphne Deckers in het Emma Kinderziekenhuis

Robert ten Brink

Presentator Robert ten Brink draagt het Emma Kinderziekenhuis een warm hart toe als ambassadeur. Meer dan 35 jaar geleden kwam Robert voor het eerst in het Emma Kinderziekenhuis, waar zijn jongste dochter moest worden opgenomen. “We wisten niet wat ons overkwam, waren in complete paniek. Totdat we in het Emma kwamen. We hadden eigenlijk al een naam voor onze tweede dochter bedacht, maar ze kon na deze ervaring nog maar één naam krijgen: Emma.”

Het Emma is voor sommige kinderen helaas een tweede thuis. Daarom is het belangrijk dat ze hier zo normaal mogelijk kunnen doorgaan met hun leven.

 

10-3-2009 Amsterdam AMC

Saar Koningsberger

Ambassadrice centrum kindergynaecologie

Presentatrice Saar Koningsberger is ambassadrice van het centrum voor kindergynaecologie in het Emma Kinderziekenhuis. “Bloedirritant vinden sommige meiden en vrouwen hun menstruatie. Ik daarentegen deed een vreugdedansje toen ik na jarenlang stilstand weer eens ongesteld werd. Ik ben als kind heel vrij en open opgevoed en ken weinig taboes op het gebied van seksualiteit, geslachtsorganen of menstruatieproblemen. Toch ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo gewoon is om het daarover te hebben en dat weinig meiden, vrouwen of ouders eigenlijk weten wat “normaal” is. Het is misschien niet gemakkelijk om een moment te vinden waar je even over je onderkantje begint maar alleen door het makkelijker bespreekbaar te maken en taboes weg te nemen kunnen meiden met gynaecologische problemen sneller de juiste hulp krijgen en daarmee problematiek op latere leeftijd voorkomen.”

Ik mag me sinds kort met heel veel trots ambassadeur van het centrum voor kindergynaecologie van het Emma kinderziekenhuis noemen en dat ga ik met heel m’n hart doen.

WendyvanBreeFotografie029