Emma Thuis Team

Het Emma Thuis team is er voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurbeperkende aandoening. Dit kunnen bijvoorbeeld kinderen zijn met een stofwisselingsziekte, neurologische- of oncologische aandoening of een complexe hartafwijking.

Doneer nu
Psychosociale Zorg
Emma Thuis Team
De behandelend arts kan een kind aanmelden bij het Emma Thuis team.

Het Emma Thuis Team

Palliatieve zorg is zorg voor kinderen met een levensduur bedreigende of levensduur beperkende ziekte. Een ernstig ziek kind kan worden aangemeld bij het Emma Thuis team. Dit gebeurt door de hoofdbehandelaar van het Emma Kinderziekenhuis, vaak de kinderarts.

De zorg is vanuit het Emma Thuis Team gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, en wordt voornamelijk bepaald door de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind en het gezin. De duur van de zorg kan variƫren van enkele weken tot jaren.

Ouders ervaren de ondersteuning vanuit het Emma Thuis team als heel waardevol. Want wat staat je te wachten als je kind ernstig ziek wordt? Wat als je kind niet meer naar school gaat of niet meer kan sporten? En hoe regel je bijvoorbeeld de financiƫn? Het Emma Thuis team begeleidt gezinnen bij al deze zaken. Ze ondersteunen en adviseren gezinnen zodat het kind maximale kwaliteit van leven heeft.

Multidisciplinair team

De kracht van het Emma Thuis team is dat het een multidisciplinair team is met casemanagers. Casemanagers zijn het vaste aanspreekpunt voor de ouders en elke dag bereikbaar. Het team staat met haar casemanagers in contact met alle medisch specialisten, maar ook huisartsen, apothekers, psychologen, geestelijke verzorgers en maatschappelijk werkers. Hierdoor hoeven de ouders niet zelf alles uit te zoeken, maar bouwt het team echt de bruggen tussen al deze verschillende zorgverleners.

De zorg gaat door

Niet alleen tijdens de behandelingen worden gezinnen ondersteund. Er is ook nazorg mogelijk. Een onderdeel daarvan is de ouder-ontmoetingsavond. Hier kunnen ouders die een kind verloren hebben bij elkaar komen, met elkaar in gesprek gaan en ervaringen delen.

Deel dit project