Gekoelde maagsondes bij kinderen

Het inbrengen van maagsondes bij kinderen is een alledaagse, maar cruciale procedure voor voeding en medicatie. Jaarlijks worden in Nederland zo'n 67,000 sondes geplaatst, waarvan 13,000 bij kinderen. Het comfort van het kind tijdens deze handeling is van groot belang, aangezien negatieve ervaringen in het ziekenhuis het welzijn van het kind kan beïnvloeden.

Doneer nu
Innovatie & Onderzoek
emmaleert Ayansh 9 mnd. 4B9A5804 gecomprimeerd

Onderzoek heeft aangetoond dat gekoelde sondes bij volwassenen de plaatsing vergemakkelijken en het aantal pogingen verminderen. Opmerkelijk genoeg is deze aanpak nog niet onderzocht bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het vergelijken van gekoelde en niet-gekoelde sondes bij kinderen van 4-18 jaar. Het doel is om te bepalen of gekoelde sondes leiden tot minder ongemak, minder pogingen, kortere proceduretijd en minder complicaties.

Als blijkt dat gekoelde maagsondes effectief zijn, biedt dit een eenvoudige en direct toepasbare verbetering in de zorg voor kinderen. Het potentieel om discomfort te verminderen tijdens deze routineprocedure kan een positieve impact hebben op het emotionele welzijn van kinderen op korte en lange termijn.

Deel dit project