Magische onderwaterwereld

Ieder jaar zien zo’n 2.500 kinderen de uitslaapkamer in het ziekenhuis. Een operatie kan ontzettend spannend en stressvol zijn voor een kind. Daarom wordt de kinderverkoever omgetoverd tot een magische onderwaterwereld.

Doneer nu
Faciliteiten & voorzieningen
3.2 Verkoever KvO – foto
Impressie van de kinderverkoever na de verbouwing

Voorafgaand aan de operatie worden kinderen met hun ouders op de zogenaamde holding ontvangen. Ze worden vervolgens in bed naar de operatiekamer gereden. Na de operatie worden de kinderen wakker op de verkoeverkamer. Zowel de holding als de verkoever zijn functionele ruimtes met veel intimiderende ziekenhuisapparaten en -spullen. Daarnaast moeten de kinderen en de ouders tijdens de behandeling speciale kleding aan. Deze factoren kunnen er toe leiden dat de operatie een extra spannende ervaring wordt.

Om de angst van de kinderen te reduceren worden de operatiekamer, de verkoever en de gang tussenbeide omgetoverd tot een heuse onderwaterwereld. Via projecties bewegen vissen, schildpadden en andere zeedieren zich over de muren. De route naar de operatiekamer wordt op deze manier een zoektocht naar onderwaterdieren, die zich voortzet op de operatiekamer. Dit geeft het kind afleiding en maakt de operatie-ervaring iets minder spannend.

De onderwaterwereld kunnen wij gaan realiseren dankzij een bijdrage van Nieuw Geluk Philosophy aan Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Met deze overkoepelende stichting zetten de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam, waaronder het Emma, zich gezamenlijk in voor onderzoek en projecten die bijdragen aan betere zorg en omstandigheden voor zieke kinderen en hun familie.

Deel dit project