Sleep Well Emma

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid. Daarbij draagt het bij aan het herstel. Echter, wanneer je in het ziekenhuis terechtkomt omdat je ziek bent, kan dit je slaap flink verstoren. Een overnachting in het ziekenhuis kan namelijk erg spannend zijn voor kinderen.

Doneer nu
Innovatie & Onderzoek
pexels-mizuno-k-12788202

Tot op heden is er relatief weinig onderzoek gedaan naar slaap tijdens een ziekenhuisverblijf. Onderzoekers uit het Emma Kinderziekenhuis willen graag weten hoe het zit met de slaap van jongeren. Daarbij wordt er onderzocht welke factoren een rol spelen bij de slaapkwaliteit tijdens de opname. Dit wordt gedaan aan de hand van vragenlijsten over de kwaliteit en hoeveelheid van slaap, maar ook angst, depressie en pijn kunnen van invloed zijn. Het onderzoek geeft inzicht in de effecten van psychologische factoren op de slaapkwaliteit tijdens een opname. Daarnaast hopen de onderzoekers te begrijpen hoe ziekte-, zorg- en omgevingsfactoren de slaap beïnvloeden.

Dit project is een vervolg op een ander lopend onderzoek, genaamd “Slaap Lekker Emma”. In dit onderzoek is er al waardevolle informatie verzameld over slaap en slaapverstoringen bij opgenomen (jonge) kinderen. De resultaten van beide onderzoeken zullen de onderzoekers helpen om op basis van wetenschappelijk bewijs een protocol te ontwikkelen om de slaap van kinderen en jongeren in het Emma Kinderziekenhuis te verbeteren.

In het Emma Kinderziekenhuis starten er jaarlijks verschillende wetenschappelijke onderzoeken, dankzij de steun van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Met zorgvuldige selectie door de Wetenschappelijke Advies Raad (WAR), zijn er dit jaar zes projecten geselecteerd die de kinderzorg naar nieuwe hoogten tillen. De WAR houdt daarbij scherp toezicht op originaliteit, haalbaarheid, relevantie en wetenschappelijke inhoud. Samen met ons, kun je de nieuwste ontwikkelingen ontdekken die de toekomst van de kindergeneeskunde vormgeven. Laat je inspireren en blijf op de hoogte van het onmisbare werk dat zich in ons ziekenhuis ontwikkelt.

Deel dit project