Onze Hoofdzaak

Wetenschappelijk onderzoek is dé manier om behandelingen voor kinderen en jongeren met psychische problemen te verbeteren. Bestaande behandelingen hebben niet altijd het gewenste resultaat, innoveren is en blijft daarom van groot belang.

Doneer nu
Psychosociale Zorg
Onze Hoofdzaak
Fietstocht Onze Hoofdzaak

Subsidie voor wetenschappelijk onderzoek is er wel, maar niet voldoende en het kost veel tijd om te regelen. Daarom bestaat Onze HOOFDzaak. Het platform om de noodzaak in de kinder- en jeugdpsychiatrie met Nederland te delen en financiële bronnen aan te boren voor onderzoek.

Onze HOOFDzaak is een samenwerking van Levvel met de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie & Psychosociale Zorg (VKC-Psyche), onderdeel van het Emma Kinderziekenhuis en van het Amsterdam UMC. Levvel biedt professionele hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen.

Innovatieve app helpt jongeren emoties herkennen

In 2019 zijn 7 psychologen en psychiaters uit kinder- en jeugdpsychiatrie van Verona naar Maastricht gefietst. Totale afstand: 1.100 km! Met deze actie hebben zij 30.000 euro opgehaald voor Onze Hoofdzaak. Dit geld is besteed aan het onderzoek van Merel Leijse en kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma. Merel onderzoekt de toepasbaarheid van de G-Moji app binnen de forensische behandeling. Met de G-moji app kunnen jongeren leren hun eigen emoties tijdig te herkennen. Tijdens de sessie en daarbuiten om. Bekijk in deze video hoe het verder ging met dit impactvolle initiatief.

Merel Leijse
Merel Leijse onderzoekt G-Moji-app

“We doen dit onderzoek naar de G-Moji-app om zo de behandeling te verbeteren voor jongeren die vaak in aanraking komen met politie en justitie”

Onderzoeker Merel Leijse

Deel dit project