Intensive Care Kinderen

Op de Intensive Care Kinderen worden kinderen verpleegd van 0 tot 18 jaar die ernstig ziek zijn en extra zorg en permanente bewaking nodig hebben. Ademhaling, hartslag en belangrijke lichaamsfuncties worden bewaakt, tijdelijk ondersteund of zelfs overgenomen door specialistische apparatuur. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt wetenschappelijk onderzoek voor intensive care zorg in het Emma Kinderziekenhuis.

Doneer nu
Innovatie & Onderzoek
ick1
IC Kinderen - Emma Kinderziekenhuis

IC Kinderen

Een opname op de afdeling Intensive Care Kinderen (ICK) is een ingrijpende gebeurtenis voor ouder en kind. Het is belangrijk om ouders een goede introductie te geven op de afdeling: Waar zijn al die slangetjes voor? Wat is er te zien op de monitoren? En waar kunnen ouders douchen? Om antwoord te geven op deze vragen heeft de ICK deze video opgenomen waarin kinderverpleegkundige Ariënne een rondleiding geeft.

Innovatie & onderzoek

Afgelopen jaar droegen we vanuit Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis bij aan ‘Personalisatie van niet-invasieve beademingsmaskers voor kinderen’ waarbij met 3D technieken een optimaal passend, persoonlijk masker ontworpen wordt.

ick4
Ingang IC Kinderen Emma Kinderziekenhuis

3D beademingsmaskers op maat

Ieder jaar worden op de Intensive Care Kinderen veel jonge kinderen opgenomen met levensbedreigende benauwdheid. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het veelvoorkomende RS-virus. Met name pasgeborenen kunnen ernstig ziek worden en moeten soms zelfs worden beademd. Hoe mooi zou het zijn als het inbrengen van een beademingsbuisje bij kinderen met dergelijke klachten niet meer nodig is?

Deel dit project